Friday, April 27, 2012

"Eventhough you do not like your course or your program. Just Do it. Do it for Ummah. At least, you gain the knowledge. Do it because of Allah. You trust Allah and Rasulullah rite?"

 Remember!
We are the agent of AlQuran and AsSunnah
We are the hope of the Ummah
We are the man for the whole world.

Zaman Kegemilangan Islam dulu, seorang hafiz itu mampu menguasai banyak ilmu,
 Engineer itu seorang hafiz.
Doktor itu juga Hafiz.
Malah seorang surirumah juga seorang hafizah.
Mereka 'alim, ahli dalam pelbagai bidang.

Lihat masyarakat di barat (baca:kafir), mereka sangat cemerlang dan menguasai semua bidang di dunia ini.
However, Do you want to trust them?
No, rite?
So, beat'em!
 Achieve the success.!
because You are the hope for the Ummah

  "We do not want only the heart among the daie, We also want the brain among all of you. 
Daie, you must have the heart and brain. Be excellence Daie with Islamic knowledge. So you can spread the da'wah., and conquer this world. Bring back the system of khilafah. Remember!  The Khilafah System is the Ultimate Solution.  "


Istikharah memanggilku, memaksa ku berfikir sejenak dan bermuhasabah diri. Saat itu aku masih tertanya-tanya. Benarkah jalan yang ku pilih ini. Perlukah aku berhenti di sini atau teruskan sahaja langkah dengan arah tuju yang masih samar. Sesungguhnya Allah Maha Tahu. Hari ini Aku memperoleh jawapannya. Teruskan melangkah duhai diri, masyarakat di luar sana memerlukan manusia seperti kamu. Teruskan perjuangan! jangan pernah kalah! Kuatlah duhai hati, usah menangis lagi. Bersyukurlah kerana kamu hanya menyambung rantai perjuangan Rasulullah dan bukan kamu yang memulakan dan mengakhirinya.bersyukurlah duhai diri, kerana kamu dilahirkan dalam keadaan Allah sebagai Tuhan kamu, Maka kamu mengerti Nikmat Iman, Nikmat Islam dan Nikmat sahabat Soleh. Semoga terus thabat dalam perjuangan. Sabar dan Tabahlah! Sesungguhnya Allah bersamamu.Tersenyumlah! Sesungguhnya Syurga Menanti kamu. Duhai jiwa ² yang tenang., Kembalilah kepada Tuhanmu dalam keadaan redha dan diredhaiNya."

No comments:

Post a Comment

moga sentiasa dibawah rahmat illahi! =)

"Berikanku kesempatan untuk membalas segalanya agar kau tak kecewa untuk kali yang ke dua."


"Berjanjilah Duhai Hati."